Jeugd van Atletiek Club Waalwijk in de prijzen

Zondag 3 november werden in de Drunense Duinen een cross georganiseerd door Atletiek Club DAK.  De atleten van Atletiek Club Waalwijk 66 hebben daar ook hun ronden in hun categorie gelopen. Wederom gingen sommige met de ere prijzen naar huis. Onder goede weersomstandigheden en goed belopen parcours bestaande uit bospaden voor de jeugdatleten en de oudere atleten hadden daarbij nog duinen, was het heerlijk om te crossen. De Pupillen hadden een ronde van 875 meter.

Bij Mini-Pupil Meisjes werd Iris Claessen 1e in de tijd van 4:48 minuten. 

Carlijn IJpelaar Meisje Pupil-C mocht de zilveren medaille mee naar huis nemen, ze kwam nadat ze de ronde gelopen had in de tijd van 4:32 minuten over de finish.

Jongen Pupil-C Siem Bolenius liep zijn tweede cross hij werd 4e en kwam 2 sec later binnen als de jongen die derde is geworden. Siem liep over zijn ronde 4:14 minuten.

Meisje Pupil-B Fleur Claessen werd 5e in de tijd van 4:25 minuten.

Meisjes Pupillen-A Aaliyah Yap en Lotte Simon kwamen vlak achter elkaar binnen. Doordat ze aangemoedigd werden zetten ze nog een eind sprint in. Aaliyah werd 23e en Lotte 25e in de tijd van 4:23 minuten. 

Nick van Daalen Jongen Pupil-A had de race goed ingedeeld en op het eind had hij nog net wat over om nog wat pupillen in te halen. Van 47 Pupillen-A werd Nick 8e in de tijd van 3:43 minuten. Tristan Maartens heeft niet zoveel ervaring in het crossen, maar hij was zo trots dat er nog een aantal kinderen achter hem eindigde. Tristan werd 41e in de tijd van 4:59 minuten. Tristan heeft zich meteen voor een aantal crossen ingeschreven. 

De VB atleten waren goed vertegenwoordigd ze liepen ook 875 meter. Bij de Jongens onder de 16 jaar liep Sven van den Berg zijn eerste cross. Hij werd 1e in de tijd van 4:10 minuten. 

De Jongens 16+ werd Lars van Ravenstein 1e en Rick Standaert 2e in de tijd van 3:24 minuten en 3:34 minuten. Hans van den Broek finishte als 9e in 4:54 minuten.

De Junioren B/A hadden in de ochtend al gelopen, Hierbij liep Tristan van der Loop Jongen 1e jaars Junioren-B 2 ronden met de afstand van 4200 meter in de tijd van 18:52 minuten en kwam daarmee in zijn categorie als 8e over de finish.

Jason Smits Jongen Junioren-A werd 8e in een tijd van 27:17 minuten,  hij moest de afstand van 6300 meter lopen verdeeld over 3 ronden.

Gina de Graaf trainster van Pupillen-B/C had in de ochtend een ronde gelopen. Maar helaas niet in de uitslagen opgenomen.

Het verslag van de Junioren is apart opgemaakt door Leon.

Hopelijk zijn er bij de andere crossen wat meer pupillen die aan de start staan.

Heeft iemand zin om met de crossen mee te lopen, bouw je conditie dan op bij Atletiek Club Waalwijk.

Truus