Internationale Warandeloop 2014

Ruben van Geenen van Atletiek Club Waalwijk in de prijzen bij de Internationale Warandeloop 2014

Tijdens de Internationale Warandeloop in Tilburg op zaterdag 22 november was Ruben van Geenen, jongen pupil-C van Atletiek Club Waalwijk, zeer succesvol! Waar bij deze cross veel regionale atleten het af laten weten omdat het een internationale, dus sterk bezette, cross is. Toch stonden er van ACW nog aardig wat atleten aan de start. Voor de pupillen-C was het een rondje van 600 meter met in het midden van het parcours, flinke heuvels en kuilen. Wat voor de jongere atleten niet echt gemakkelijk was. Ruben van Geenen nog maar pas lid, had er weinig problemen mee, hij liep in een tijd van 2,21 minuten naar een derde plaats.

Als eerste gingen de G-atleten van start, we waren met vier personen naar deze internationale loop gegaan. Dit vinden ze toch wel een uitdaging omdat er hier meer aan de start staan als bij de regionale wedstrijden. Ze moesten een rondje van 600m lopen dat niet gemakkelijk was met al die kuilen en heuvels. Ze hadden ACW goed op de kaart gezet, Dennis Slaats kwam als vijfde over de streep, direct gevolgd door Lars van Ravenstein die zesde werd en Rick Standaert zat Lars op de hielen. Lotte Verhoeven die pas de tweede cross liep kwam direct na Rick binnen, ze kwam als vierde meisje over de streep en die waren heel wat ouder dan Lotte!

Na de G-atleten hadden de C-pupillen de warming-up gehad en stonden klaar bij de start, ook voor een rondje van 600m. Niet alleen Ruben stond aan de start ook Taylan Temel was van de partij, hij kwam als viertiende over de streep. Daarna waren de pupillen-A warm gelopen en konden ze hun twee rondjes lopen, dus de afstand van 1200m. Bij deze Warandeloop starten zoveel kinderen dat ze de eerste en tweede jaars-A apart laten starten. Aaliyah Jaspers stond natuurlijk ook weer aan de start, ze kwam als zeven en twintigste binnen. Sander van Geenen en Bram Snoeren allebei eerste jaars-A, durfde het ook wel aan om bij zo’n grote wedstrijd mee te lopen. Ze kwamen als vier en twintigste en vijven en twintigste binnen.

Van de junioren-D 1e jaars die 1700m moesten lopen, werd Guinevere Voogd negen en dertigste, Milan van Alphen vier en veertigste en Thijmen negen en veertigste. Jasper van Laarhoven junior tweede jaars D, kwam na drie rondjes gelopen hebben als drie en twintigste over de streep. Evi van Bladel meisje junior-C 2e jaars, moest vier rondjes dus 2400m lopen ze werd hierbij acht en twintigste.

Bij de masters 45+ liep Rob Snoeren een afstand van 7500m hij werd een deze categorie 18e.

Kijk voor de tijden op www.uitslagen.nl