Internationale Warande cross in Tilburg ere prijzen voor ACW 66

Het weekend van zaterdag 23 en zondag 24 november staat de Internationale Cross de Warandeloop op de kalender. Het is de grootste cross van Nederland waar Internationale atleten ook aanwezig zijn. Zaterdag is de dag voor de Jeugd, veteranen en de VB atleten. Het was goed weer met een aangename temperatuur. Het parcours in de bossen van de Warande, waar de jeugd hun ronde liepen was op het middenveld. Daar liggen flinke kuilen waar ze een paar keer door moesten. De atleten van Atletiek Club Waalwijk waagde zich om in dit grote veld mee te gaan. Sommige waren succes vol en namen een mooie prijs in ontvangst. Verder kregen alle deelnemers een medaille als ze de finish haalde.

De VB atleten opende dit evenement met hun 2 ronden van 560 meter in totaal 1120 meter. Lars van Ravenstein was de eerste die over de streep kwam in de tijd van 4:08 minuten. Rick Standaert die afgelopen week als 1e eindigde moest nu Lars voor laten gaan. Rick werd 2e in de tijd van 4:22 minuten.

Jammer dat er niet zoveel atleten van ACW mee deden het is toch leuk om je club te laten zien.

Na deze categorie gingen de jongste pupillen aan de start. De Meisjes Pupillen-C (leeftijd 7 en 8 jaar) liepen 1 ronde van 560 meter. Daarbij liep ook Carlijn Ypelaar die de smaak van het crossen ook te pakken heeft. Carlijn maakte het heel spannend om in de sprint nummer 4 voor te blijven. Carlijn werd 3e in een tijd van 2:30 minuten.

De Meisjes Pupillen-B liepen 2 ronden totaal afstand van 1120 meter, daar stond Fleur Claessen natuurlijk ook aan de start. Fleur liep de 1120 meter in de tijd van 5:24 minuten en kwam als 16e over de finish.

Aaliyah Yap Meisjes Pupil-A 2e jaars krijgt elke cross meer ervaring. Waar veel regio atleten af laten weten loopt ze goed mee in dit  goed bezette veld. Aaliyah liep de 1120 meter in de tijd van 5:11 minuten daarmee werd ze 32e. 

Jongen Pupil-A 2e Jaars Nick van Daalen wilde vorig jaar nog niet veel weten van crossen lopen. Maar dit jaar heeft hij gelukkig veel zelf vertrouwen gekregen. In dit sterke veld gaat hij met de midden moot mee. Nick kwam nadat hij 1120 meter gelopen had als 21e over de streep, in de tijd van 4:41 minuten.

Terwijl dat de Pupillen liepen waren Karen en David Eldred op en ander parcours hun wedstrijd aan het lopen in totaal 10 kilometer. David net met het  vliegtuig uit Singapore terug, enthousiast gemaakt door zijn vrouw liep de 10 kilometer in de tijd van 49:58 minuten. Karen had er 58:03 minuten voor nodig om de 10 kilometer te volbrengen.

Sommige Junioren hebben ook nog gelopen, dat verslag komt van Leon.

Truus