Indoorwedstrijd DAK zondag 8 december 2019 in Waalwijk

Deze indoorwedstrijd werd georganiseerd door Atletiek Club DAK in Sporthal de Slagen. Omdat de zaal beter is dan waar ze de afgelopen jaar zaten zijn ze naar deze sporthal gegaan. Jammer genoeg deden er niet zoveel atleten van ACW mee, het is eigenlijk toch een thuis wedstrijd. 

Jongen Pupil-A Niek Mutsaers mocht als eerste beginnen met hoogspringen, dat ging al goed. Niek sprong 0,85 mtr dat is 10 cm hoger als zijn PR. De 40 mtr sprint liep hij ook sneller dan vorig jaar, zijn PR tijd was 7:46 sec en nu liep hij 7:15 sec. Alleen was het nu niet elektronisch gemeten, want de tijd waarneming was stuk. Met kogelstoten verbeterde Niek zich met 39 cm, hij stootte nu de afstand van 3,63 mtr. 

Van de Meisjes Pupillen-A 2e jaars waren Lotte Simon en Aaliyah Yap die probeerde hun PRs te verbeteren. Met Lotte ging het goed die verbeterde zich op alle onderdelen. Aaliyah ging wat minder maar haar inzet is goed. Aaliyah ging wel super op de sprint ze liep een tijd van 7,19 dat was een PR, haar tijd stond op 7,78 sec. Met kogelstoten behaalde ze de afstand van 3,61 mtr dat is 8 cm minder als haar PR. Met hoogspringen ging het niet echt lekker ze sprong nu 0,85 mtr. Daar gaan we maar is op trainen zodat ze weer wat zelf vertrouwen krijgt. Lotte sprong 1:05 mtr hoog dat is een verbetering van haar PR met 10 cm. De kogel kwam op een afstand van 5:27 mtr dat is 1:40 mtr verder dan haar PR. Op de sprint zette ze een tijd van 7,53 sec neer, haar PR was 7,96 sec. Alleen nog wat aan het starten werken. 

Pim Ligtvoet Jongen Pupil-A 2e jaars stond na 2 onderdelen op de 4e plaats, maar met het hoogspringen, wat zijn leukste onderdeel is, wilde vandaag wat minder. Het was ook niet zo prettig dat het hoogspringen 45 minuten uit liep, zodat ze later moesten beginnen. Pim sprong nu 0,95 mtr hoog. Hij begon goed met kogelstoten de kogel kwam op een afstand van 6:27 mtr neer, dat is een verbetering 27 cm. Met de sprint had hij nog op het laatste stuk een goede eind sprint en zette de tijd van 6,70 sec neer. Zijn oude PR was 7,18 sec.

Voor Mads Hoefnagel, Jongen Pupil-B was de eerste wedstrijd, hij sprong 0:65 mtr hoog, met kogelstoten, wat een heel moeilijk onderdeel is behaalde hij de afstand van 2:05 mtr. En de 40 mtr sprint liep Mads een tijd van 8,16 sec. Mads nu maar werken aan je PRs. Hopelijk heb je het wel leuk gevonden dat is het belangrijkste. 

Fleur Claessen Meisje Pupil-B verbeterde haar PR met 5 cm bij het hoogspringen, ze behaalde de hoogte van 0:85 mtr. Met de 2 kilo kogel had ze nog nooit gestoten, ze kwam nu op een afstand van 4:02 mtr. De tijd op 40 mtr sprint was iets langzamer dan haar PR, ze liep nu de tijd van 8,54 sec. 

Voor Ires Claessen Mini- Pupil was het de eerste wedstrijd, ze sprong 55 cm hoog, de 1 kilo kogel stootte ze naar de afstand van 3:01 mtr en de 40 sprint liep ze in de tijd van 7,37 sec.

Op naar de volgende indoorwedstrijd op 16 februari in Waalwijk georganiseerd door Atletiek Club Waalwijk.   

Truus