Gregory Sedoc in het kader van 50-jarig bestaan en sportstimulering binnen Gemeente Waalwijk aanwezig op jubileumdag atletiekvereniging ACW’66

Zaterdag 24 september heeft atletiekvereniging ACW’66 zijn “one moment to shine” en viert dan het 50-jarig bestaan met een jubileumdag die bol staat van de activiteiten. Op het programma staan onder andere de jaarlijkse clubkampioenschappen, een reüniewedstrijd waar eenieder die de laatste 50 jaar lid is geweest zich nog eens van hun beste kant kunnen laten zien, presentatie jubileumboek, een receptie en natuurlijk ook een feestavond voor de (oud) leden van ACW’66. Maar ook zijn er ’s middags 3 blokken gereserveerd voor een Open Trimmanifestatie.

De Open Trimmanifestatie is bedoeld voor de jeugd en alle inwoners van Waalwijk om eens kennis te komen maken met diverse onderdelen van atletiek en natuurlijk sportstimulering in het algemeen. Per blok kun je meedoen met de onderdelen 60 meter sprint, kogelstoten en verspringen. De aanvangstijden van de drie blokken zijn 12.40 uur, 14.00 uur en 15.20 uur. Het enigste wat we van de deelnemers vragen is sportkleding en –schoenen te dragen en een flinke dosis enthousiasme.

In het kader van de sportstimulering binnen Waalwijk is het ACW’66 samen met de Gemeente Waalwijk gelukt het 3e blok(aanvang 15.20 uur) van de Trimmanifestatie extra cachet te geven door de aanwezigheid van oud topatleet Gregory Sedoc. Gregory zal in dit laatste blok van de Trimmanifestatie aanwezig zijn voor de nodige tips en hij zal een mini hardloopclinic geven voor de ACW-leden en deelnemers van de Trimmanifestatie.

Gregory Sedoc was de laatste jaren één van Nederlands beste atleten op de baan en heeft deelgenomen aan zowel de Olympische Spelen van Athene, Beijing als Londen. Hij behaalde in zowel 2003 als 2004 de Nederlandse titel op de 60 meter indoor hordelopen. Het grootste succesjaar van Gregory was in 2007. Allereerst werd hij in Nederland voor de vierde keer Nederlands kampioen op de 60 meter horden, waarna hij in het Engelse Birmingham vriend en vijand wist te verrassen door Europees kampioen te worden op diezelfde afstand. Op dit moment is Gregory analist bij de NOS tijdens de verschillende atletiekdisciplines. Zijn bekendste optreden als verslaggever was tijdens het WK 2015 toen Dafne Schippers goud behaalden en hij juichend in de studio te zien was.

Atletiekvereniging ACW’66 en de Gemeente Waalwijk nodigt de jeugd en inwoners van Waalwijk van harte uit om deel te nemen aan de Open Trimmanifestatie of gewoon gezellig te komen kijken. Inschrijven voor de Trimmanifestatie is niet nodig