Goirle-cross 2 februari 2014

Dit was al weer op een na de laatste cross en het is nog steeds geen winter, het was wel behoorlijk modderig. Bij het in lopen maar proberen de schoenen wat droog te houden, want niet alle pupillen hebben nog aparte schoenen (spikes) bij zich, voor de wedstrijden. Het rondje van 1000m was behoorlijk vlak, alleen op het laatst moesten ze een sloot over springen en dan nog een heuveltje op.

We deden de warming-up met twee jongens B-pupillen, Bram Snoeren en Sep de Graaf en twee meisjes pupillen-A Aaliyah Jaspers en Guinevere Voogd. De jongens lieten met het inlopen wel zien dat ze toch niet onderdoen voor de pupillen-A, hoewel ze van mij rustig aan moesten doen om de krachten te besparen. Ze deden met de loopscholing ook goed mee, en een kwartier voor de start gingen we de ouders op zoeken. Daarna ging Bram de spikes aan doen en de andere nog wat drinken, want het was best warm. Ook de B-pupillen konden zich naar de start begeven omdat ze tegelijk met de jongens pupillen-C zouden starten. De start van Bram en Sep ging goed dus vlug naar de andere kant lopen dan kun je de lopers al vlug aan zien komen. Dan te hopen dat ze na de heuvel nog een eind sprint over hebben.

Bram kwam als 6e over de streep in een tijd van 4,56min. Sep kwam als 9e over de finish in de tijd van 5,34min, jammer Sep dat je zoveel om keek dat scheelt heel veel in de tijd. Daarna stonden Aaliyah en Guinevere aan de start deze dames hebben bijna alle crossen gelopen. Ze starten ook goed, alleen Aalyah liet bij de plassen andere atleetjes netjes voorgaan, volgende keer maar niet doen en lekker door de plassen lopen. Ze moet nog leren om wat brutaler te worden, ze kwam als 15e over de streep in een tijd van 4,58min. Guinevere, toch knap dat ze elke cross loopt want ze kan nooit aan een bos training mee doen, ze probeerde nog om aansluiting bij Aaliyah te vinden. Maar dat ging te snel, ze finishte in de tijd van 5,33min en werd daarmee 19e.