De 53e Lido-cross was een geslaagd evenement

Op zondag 15 december werd in Waalwijk de 53e Lido cross georganiseerd door Atletiek Club Waalwijk. Met ongeveer 350 deelnemers kon de organiseerde club tevreden zijn. Het weer zat goed mee en tot dat de atleten allemaal hun afstand hadden gelopen, hielden we het droog. Het parcours was ondanks de vele regen aardig te belopen, toch was het een zwaar parcours. Omdat toch een aantal keren de dijk opgelopen moest worden. Bij de Vrouwen Senioren kwam Marjon van Oudenaarden met een grote voorsprong over de finish. Marjon liep de afstand van 7200 mtr wat over drie ronden verdeeld was, ze deed dat in de tijd van 28:34 minuten.

De Mannen Senioren liepen vier ronden over de afstand van 9600 mtr, daarbij was een sterk veld. Luuk Maas van Cifla uit Nijmegen kwam daarbij als eerste over de streep in de tijd van 30:06 minuten. 

De opkomst van de atleten van Atletiek Club Waalwijk was op de meeste categorieën goed bezet. En er waren ook heel veel atleten die een medaille mee naar huis konden nemen.

De Dames Senioren en Veteranen mochten als eerste hun ronden lopen, Corry Verschure was na een lange blessure weer goed bezig. Ze liep een ronde van 2400 meter in de tijd van 14:29 minuten. Netjes Corry dat je er weer bij was. Hanny Roksnoer ging voor de drie ronde de afstand van 7200 mtr en liep dat in de tijd van 38:29 minuten. Bij de Vrouwen Masters 45+ was Karen Eldred die haar beker klassement wilde verdedigen, ze kwam als achtste binnen in de tijd van 42:14 minuten. Jeanet van Loon Vrouwen Senioren liep haar eerste cross na een zwangerschap, ze had het goed verdeeld. Ze kwam in haar categorie als zesde over de finish in de tijd van 33:17 minuten.

De Mannen Senioren en Veteranen van ACW waren goed vertegenwoordigd, en sommige van die atleten hadden het parcours van te voren nog op gebouwd. Mannen Senioren Sander Demmers liep de afstand van 9600 mtr in de tijd van 37:04 minuten. Harold vd Zanden kwam als 18e over de finish in de tijd van 46:19 minuten. 

Robert van Hagen Mannen 35+ werd elfde in de tijd van 45:29 minuten. David Eldred Mannen 45+ werd twaalfde in de tijd van 46:56 minuten. Gerard Joosten Mannen Masters 65+ gaf het goede voorbeeld om ook te lopen, met de weinige trainingen liep hij de 7200 mtr in de tijd van 34:15 minuten en werd daarmee zevende. 

Bij de Recreanten liepen de meeste van hun de afstand van 9600 mtr. Luuk Stovens ging voor drie ronde in de tijd van 39:28 minuten. Toch netjes, beter als helemaal niet lopen. Derk-Jan Elshout liep de tijd van 42:12 minuten, Wilco Pulles in de tijd van 42:17, Coen Adams deed dat in 44:46 , Egbert van Mensvoort in 48:06, Mark van de Wildt in 57:59 minuten. Ondanks dat Mark maar weinig kan trainen liep hij toch de 9600 mtr.      

Jongen Junioren-A Jorrit Ivens kwam als derde over de streep in de tijd van 18:34 minuten. Jorrit liep de afstand van 4800 mtr. Tom van Loon liep ondanks dat hij weinig traint op lopen, wel op schaatsen, een tijd van 18:54 minuten. Tom werd vierde en Jason Smit kwam als zesde over de streep in de tijd van 19:45 minuten.

 

Janiek Leijtens Meisje Junioren-A mocht de bronzen medaille mee naar huis nemen. Ze kwam nadat ze 3200 mtr gelopen had in de tijd van 15:42 minuten over de streep.

Tristan van de Loop, Jongen Junioren B liep ook weer mee hij deed over 3200 mtr de tijd van 13:56 en werd daarmee negende.

Guinevere Voogd liep haar eerste cross in de tijd van 16:45 minuten en werd daarmee 1e in de categorie Meisje Junioren-B. Ze liep de afstand van 3200 mtr. 

De VB atleten gaan bijna bij elke wedstrijd met de ere prijzen naar huis. Ze liepen een kleine ronde van 950 meter. Daarbij werd Jesse Vink  eerste bij de Jongens onder de 16 jaar. Jesse liep de ronde in de tijd van 5:17 minuten. Bij de 16+ kwam Lars van Ravenstein uit en Rick Standaert als eerste en tweede over de streep. Lars in de tijd van 4:56 minuten en Rick in de tijd van 5:02 minuten. Hans van den Broek wilde ook weer een cross lopen, Hans liep de 950 mtr in de tijd van 6:32 minuten. Daarmee werd hij zesde.

Bij de Pupillen-Jongens-C was de tweede plaats voor Siem Bolenius en de derde plaats voor Jim Akkermans. In de tijden van 6:00 minuten en 6:05 minuten. Meisjes Pupillen-C Carlijn Ijpelaar behaald bij elke cross een medaille. Ze mocht nu de gouden plak mee naar huis nemen. De Pupillen-C liepen de afstand van 950 meter, Carlijn deed dat in de tijd van 6:22 minuten. Iris Claessen pas een mini Pupil, die lopen met de categorie Pupillen-C mee werd tweede in de tijd van 6:58 minuten.

Gina schrijft over de andere Pupillen-C/B en Mini.

Gelukkig heb ik toch nog wat Pupillen-A kunnen stimuleren om mee te doen, fijn dat jullie mee gedaan hebben. Het is toch leuk om voor eigen publiek te lopen.

Jongens Pupillen-A Pim Ligtvoet had op het laatst besloten om mee te doen. Pim werd negende in de tijd van 5:42 minuten, Nick van Daalen kwam direct daarna als tiende binnen hij deed dat in de tijd van 5:43 minuten. Nick was niet helemaal lekker. Niek Mutsaers liep zijn eerste cross, jammer genoeg is hij nog niet in de uitslagen opgenomen. Lucas van Vleuten werd drie en twintigste en Tristan Maartens vier en twintigste in de tijden van 6:33 en 6:59 minuten.

Meisjes Pupillen-A kwam Lotte Simon als eerste van ACW over de streep in de tijd van 6:06 minuten. In haar categorie werd ze daarmee negende. Aaliyah Yap werd twaalfde in de tijd van 6:22 minuten. Voor Evi van Drongelen was het de 2e cross van dit jaar, ze werd zestiende in de tijd van 6:53 minuten. Annemijn Rombout is nog niet zo lang lid, ze liep vandaag haar eerste cross. Ze werd zeventiende in de tijd van 6:55 minuten, Lies Hoffmann kwam daar direct naar binnen als achttiende. Lies Liep haar ronde in de tijd van 7:05 minuten.

Truus