Brabantse Kampioenschappen Atletic Champs 16-09-2018 Waalwijk

Atletiek Club Waalwijk had de eer om deze wedstrijd te mogen organiseren. Daarom mochten wij als club hier ook aan deelnemen. We deden zelfs met drie teams mee wat super leuk was om zoveel pupillen van onze club te zien op een wedstrijd. Wat zou het leuk zijn als dat op alle wedstrijden zo is. Het was ideaal atletiek weer om mooie resultaten halen. Geweldig om te zien hoe ruim 200 atleten zo op het veld bezig zijn. De pupillen-A van ACW waren met een team van 8 personen. De onderdelen waren horden, vortex, polsstok ver, kogel, hoog en 6 minuten duurloop.

Thijs Nuyten had zich op drie onderdelen verbeterd. Bij vortex een verbetering van 50 cm hij kwam nu op 20,00 meter neer. Bij polsstok ver sprong hij 2,45 mtr dat is een PR verbetering van 5cm. En de kogel stootte hij naar een afstand van 4,80 mtr dat is zelfs een verbetering van 80cm. Thijs je mag best wel trots zijn op je PR,s.

Merijn van der Veek stootte de kogel naar 6:10 mtr dat is 1 mrt verder dan zijn PR en met hoogspringen liet hij de lat 5 cm hoger leggen als zijn oude record. Merijn sprong nu 1,10 mtr hoog. Jammer maar buiten zijn tijd sprong hij 120 cm. Ik wist dat het er in zat want bij de training sprong hij dat ook.

Taylan Temel had een super dag hij was zo blij met zijn 1,00 mtr hoog, die sprong hij ook heel mooi. Bij de Atletic Champs was dat een verbetering van 10 cm. De kogel stootte hij 80 cm verder, die kwam nu naar een afstand van 4,90 cm. De vortex gooide hij naar een afstand van 16:50 mtr dat is even 450 cm verder dan zijn PR. Waar we van stonden kijken wat Taylan deed met de 6 minuten loop, hij liep daar 1300 mtr. De laatste keer liep hij 1225 mtr. En hij heeft altijd zo’n hekel aan lange afstand. Taylan als je nu wat rustige kon worden wat voor resultaten zal je dan niet halen.

Abe Jonkergauw gooide van ACW het verste met de vortex, die gooide hij 25.00 mtr dat is 4 mtr verder dan zijn record. En bij de 6 minuten liep hij 25 mtr verder dan de vorige keer.

Thijn Burgmans gaat ook elke wedstrijd vooruit, hij is er elke training ook bij. De kogel stootte hij 30 cm verder dan zijn PR, die kwam nu op een afstand van 4,70 mtr. En het hoogspringen gaat ook steeds beter hij liet de lat nu op 1 mtr leggen dat is een verbetering van 5 cm. Daar zit nog veel meer in met je lange benen.

Stijn Koek sprong 1,05 cm hoog dat is een verbetering van 5 cm. De kogel stootte hij 60 cm verder dan zijn vorige prestatie, nu kwam hij op een afstand van 4,70 cm in het zand

Dylana Paridaens nam voor de eerste keer deel aan een wedstrijd ze had jammer genoeg last met de duurloop. Ze kan het wel, hopelijk heb je het toch wel leuk gevonden. Mila Pullens vond het ook allemaal spannend, ze deed voor de eerste keer mee. De duurloop legde ze de langste afstand af van ACW ze liep de afstand van 1325 mtr.

De Pendel estafette liepen ze in de tijd van 3.00,5 sec.

Mooie resultaten hebben jullie gehaald al zijn we niet in de prijzen gevallen, je bent voor je eigen PR gegaan. En als jullie maar een plezierige dag gehad hebben. De PRs worden niet voor het PR diploma erkent, deze gelden alleen voor de gewone wedstrijden. Kijk voor de uitslagen op Atletiek.nu

Mede door de hulp van alle vrijwilligers is het een geslaagde dag geworden, bedankt!

De resultaten van de andere groepen komen nog.

Truus