Bij laatste cross wederom atleten ACW in de prijzen

Op zondag 2 februari werd in het mooie bosgebied (de Duiventoren) tussen Dongen en Rijen de laatste cross van het seizoen van regio 13 georganiseerd door Atletiek Club Atledo. Er werd gelopen met echt cross weer de hele tijd was het druilerig, met een temperatuur van rond acht graden. Het is een mooi parcours met modderige bospaden, heuvels en duinzand. De toeschouwers konden de atleten op een paar punten volgen. Vandaag konden de atleten de laatste punten bij elkaar lopen voor het eindklassement. De Pupillen-C mochten het eerste starten met een ronde van 1010 meter. Daarbij nam Atletiek Club Waalwijk meteen de eerste medaille mee naar huis. 

Meisje Pupil-C Carlijn IJpelaar werd bij deze cross 3e in de tijd van 4:59 minuten. Carlijn is bij de regio ook al zeker van een medaille in het eindklassement. Op vrijdag 14 februari worden de atleten gehuldigd. Iris Claessen Mini-Pupil ging goed met de groep mee, ze kwam in de tijd van 5:26 minuten als 7e over de streep bij de Pupillen-C.

Voor Siem Bolenius zijn de crossen en de drukte er om heen nog al spannend. Hij kan met de voorste groep mee maar door de spanning lukt het niet altijd. Hij heeft het weer uitgelopen in de tijd van 4:58 minuten en kwam daarmee als 8e over de streep. Hij is in het eind klassement al zeker van een medaille.

De Meisjes Pupillen-B liepen ook 1010 meter. Fleur Claessen was niet helemaal fit maar wilde toch lopen. Ze kwam als 10e binnen in de tijd van 5:47 minuten.

Er waren weer 2 trouwe gezichten aan de start bij de Jongens Pupillen-A. Nick van Daalen en Tristan Maartens. Nick kwam net als elke wedstrijd bij de voorste groep binnen in de tijd van 4:26 minuten en werd daarmee 11e. Voor Tristan zou het cross seizoen langer moeten duren, elke wedstrijd gaat hij beter. Nu werd hij 35e in de tijd van 5:18 minuten. En liet 6 atleten achter hem.  

De VB atleten van Atletiek Club Waalwijk wilde ook nog wat extra punten halen al was het voor de meeste atleten al duidelijk waar ze staan in het eindklassement. Ze liepen nu ook de zelfde ronden van 1110 meter als de pupillen. Daarbij was Jesse Vink Jongen -16 jaar  super sterk, bij zijn categorie werd hij 1e in de tijd van 3:34 minuten. In het totale veld werd hij 2e. Hij is al zeker van een 1e plaats in het eindklassement bij de Jongens -16 jaar. Lars van Ravenstein  werd vandaag in de klasse +16 jaar 2e maar in het totaal 3e. Lars is in het eind klassement 1e bij de Jongens 16+. Rick Standaert viel nu buiten de prijzen in totaal werd hij 5e  in de tijd van 4:04 minuten. In het eindklassement staat Rick 2e. Onze oudste deelnemer Hans van den Broek wilde ook nog de laatste cross lopen. Zodat hij in het eindklassement mee telt. Hans deed over zijn ronde 5:36 minuten en finishte als 10e.  

Evi van Bladel Dames Senioren liep de korte cross van 2020 meter daarbij werd ze 1e in de tijd van 8:15 minuten. 

Bente Maartens  pas een Meisje Junioren-C ging de strijd aan bij de categorie Junioren-B. Die zijn 2 jaar ouder als Bente, die lopen langere afstanden. En die uitdaging durfde ze wel aan. Ze liep de afstand van 3030 meter in de tijd van 15:03 minuten. Daarbij werd ze netjes 2e. 

Truus