Atletiek Indoorwedstrijd in sporthal de Slagen.

Op zondag 16 februari werd in Sporthal de Slagen in Waalwijk door Atletiek Club Waalwijk de jaarlijkse indoorwedstrijd voor Pupillen en Junioren georganiseerd. Ze werkten een meerkamp af met de onderdelen 40 meter sprint, kogelstoten en hoogspringen. De opkomst was goed, niet alleen de regio atleten maar ook uit Roosendaal en Rotterdam. Er werden goede prestaties behaald, ook door atleten van Atletiek Club Waalwijk, iedereen verbeterde zich op een of meer onderdelen. Er zijn dan niet zoveel ere prijzen behaald, maar de inzet was prima.

Carlijn IJpelaar Meisje Pupil-C uit Kaatsheuvel behaalde niet alleen bij het crossseizoen een medaille, nu nam ze een bronzen medaille mee naar huis. De resultaten van Carlijn waren 85 cm met hoogspringen dat is een verbetering van 10 cm van haar record. De 1 kilo kogel stootte ze naar een afstand 3,45 meter dat is 1,09 meter verder dan wat ze vorig jaar stootte. Op de 40 meter sprint liep ze 8,51 sec, haar vorige tijd was 8,74sec. Meisje-Pupil-mini Iris Claessen die werd bij de Pupillen-C 6e, ze verbeterde haar PR met hoogspringen 25 cm, ze behaalde nu de hoogte van 0,80 mtr. De kogel kwam 19 cm verder dan haar beste prestatie, ze stootte de afstand van 3,20 mtr. Voor Iris Nagtzaam was haar de eerste wedstrijd en dan al meteen 0,80 mtr springen! De andere resultaten staan www.atletiek.nu 

Jongens Pupillen-C Bink Braam en Jim Akkerman deden pas hun eerste wedstrijd, ze hebben al meteen leuke resultaten behaald. En nu maar veel wedstrijden mee doe en je PRs verbeteren.

Meisje Pupil-B Fleur Claessen evenaarde haar record met 0,85 mtr, de kogel stootte ze naar een afstand van 4,08 mtr dat is een PR verbetering van 6 cm. Haar sprinttijd was nu sneller, ze liep nu 8,27 sec. 

Voor Jongen-Pupil-B Andor Pelders was het de eerste indoorwedstrijd en Mads Hoefnagel deed voor de 2e keer mee. Mads evenaarde zijn record van 0,65 mtr met hoogspringen en verbeterde zijn PR met kogelstoten met een afstand van 7 cm. De kogel kwam nu op 2,12 mtr neer. Sam Ligtvoet stootte voor de eerste keer met een 2 kilo kogel die kwam op een afstand van 4,17 mtr. Sam haalde met hoogspringen een hoogte van 0,95 mtr dat is even een PR verbetering van 15 cm. 

De Pupillen-A hadden het super gedaan en waren serieus met de wedstrijd bezig, dan kun je zien dat er veel PRs behaald worden. Ik ben trots op jullie resultaten.

De Jongens Pupillen-A mochten als eerste aan de bak met hoogspringen, en dat ging meteen goed. Pim Ligtvoet sprong 1,10 mtr dat is een verbetering van 10 cm. Luciano v d Hoven sprong ook 10 cm hoger dan zijn vorige record hij liet de lat ook op 1,10 mtr leggen. Luciano verbeterde ook het kogelstoten met 16 cm, de kogel kwam nu op 5,59 mtr neer. Tristan Maartens evenaarde zijn record met hoog van 0,75 mtr, dat was knap van jou dat je het nu in een keer dat sprong. Tristan liep de de 40 mtr in de tijd van 8,34 sec , zijn vorige record was 8,70 sec. Wat een goede verbetering was het kogelstoten die stootte hij naar een afstand van 3,14 mtr dat is even 84 cm verder! Gijs Theeuwen had een goede dag op alle onderdelen een verbetering. Met hoog sprong hij 1,00 mtr dat is 15 cm hoger dan zijn PR. De sprint liep hij in de tijd van 7,15 sec zijn vorige PRwas 7,77 sec. En de grootste verbetering is wel het kogel stoten, die stootte hij naar een afstand van 5,90 mtr, dat is even 1,95 mtr verder dan zijn PR. Lucas vd Vleuten had ook zo,n super dag op alle onderdelen je verbeteren. Met hoogspringen liet hij de lat 20 cm hoger leggen dan zijn PR, Lucas sprong nu 1,05 mtr, de kogel stootte hij nu 5,75 mtr dat is een verbetering van 57 cm van zijn PR. Zijn sprinttijd stond op 8,51 sec nu liep de 40 mtr in 8,27 sec. 

De Pupillen-A Meisjes begonnen wat later, hun eerste onderdeel was kogelstoten wat voor de meeste meisjes wel het moeilijkste onderdeel is. Sofie vd Broek was heel gespannen en denkt het allemaal niet lukt, maar Sofie je verbeterde alle onderdelen je eigen record. Dan mag je toch trots op je eigen zijn. Het hoogspringen liet je de lat op 0,80 mtr leggen dat is een verbetering van 5 cm. De kogel stootte je nu 79 cm verder dan je oude PR, hij kwam nu op een afstand van 3,39 mtr. De sprint tijd was nu 8,44 sec en haar oude record was 8,98 sec. Lies Hoffmann sprong 0,85 mtr hoog dat is 5 cm hoger dan haar PR. Jammer er zat meer in maar ze was het in eens een beetje kwijt hoe het moest. De kogel stootte ze een PR verbetering van 49 cm hij kwam nu op een afstand van 4,50 mtr. Senna van Engelen verbeterde zich op 2 onderdelen, de kogel stootte ze 34 cm verder dan haar PR. De kogel kwam nu op een afstand van 4,69 mtr neer. Aaliyah Yap sprong 10 cm hoger dan haar PR ze liet de lat nu op 1,05 mtr leggen. Aaliyah, het waren ook heel mooie sprongen. Ze was er ook heel blij mee. Aaliyah niet haar leukste onderdeel kogelstoten, toch verbeterde ze zich met 25cm, de kogel kwam nu op een afstand van 3,94 mtr.

Dit zijn toch mooie resultaten, heb je nog zin in een indoorwedstrijd op 15 maart in Rijen is de laatste Indoor wedstrijd.

Truus