Atletiek Club Waalwijk weer actief tijdens Global-E Spiridoncross in Rijen

De 30e Global-E Spiridoncross in Rijen op zondag 19 januari werd dit jaar met goed weer gelopen. De afgelopen jaren hadden de atleten te maken met extreem weer. Omdat het een open vlakte is staat er vaak een gure koude wind. Het is een mooi parcours in de Boswachterij Dorst, op leemgrond waar vele heuvels en rulle bospaden zijn. Voor de toeschouwers en atleten is het leuk dat je ze op vele stukken van het parcours kan aan moedigen. Deze cross is een van de regio 13, nu nog 2 te gaan en dan is de balans op te maken wie met de regio prijs naar huis gaan. Daarbij zitten ook Atleten van Atletiek Club Waalwijk en die gingen vandaag ook weer met prijzen naar huis.

De VB atleten gingen als eerste van start om de ronde van 1100 meter te lopen, Jesse Vink  mocht bij de Jongens onder de 16 jaar de gouden medaille in ontvangst nemen. Jesse zette een tijd van 4:26 minuten neer. In totaal kwam Jesse als 3e over de streep.

Bij de Jongens 16+ was de uitslag verrassent meestal wint Lars van Ravenstein van Rick Standaert. Nu was Rick wat sterker en finishte na een lange eindsprint in de tijd van 4:17 minuten en kwam daarmee als 1e ste over de streep. Lars werd netjes 2e in de tijd van 4:22 minuten.

Bij Meisjes Pupil-C was Carlijn IJpelaar die weer een medaille mee naar huis mocht nemen. Elke cross neemt ze een medaille mee alleen welke wordt het nu? Nu werd ze 3e in de tijd van 5:41 minuten. Carlijn liep ook deze pittige ronde van 1100 meter. Iris Claessen een Mini-pupil liep weer goed met de Pupillen-C mee, ze kwam als 5e over de finish in de tijd van 6:02 minuten.

Fleur Claessen Meisje Pupil-B liep haar eigen race en kwam in de middenmoot als 6e over de streep in de tijd van 6:03 minuten. Alle pupillen liepen de zelfde ronde van 1100 meter.

Nick van Daalen Jongen Pupil-A had op het laatst besloten om te lopen, zoals gewoonlijk eindigde hij in de voorhoede. Nick deed 4:55 minuten over de 1100 meter en werd daarmee 12e. Ik heb bewondering voor Tristan Maartens hij loopt met een glimlach op zijn gezicht. Al komt hij in de laatste groep binnen hij zet door, nu werd hij 41e in de tijd van 6:06 minuten. 

Weer goed gedaan atleten, op naar de volgende crossen!

Truus