Atletiek Club Waalwijk actief tijdens zware cross

Op zondag 12 november werd op de Roestelberg in Kaatsheuvel de Maresia Cross georganiseerd. Tijdens deze zware cross in de Drunense Duinen over heuvels en bospaden liepen de atleten van Atletiek Club Waalwijk ook hun wedstrijd in verschillende categorieën. Het was koud met flinke regen buien, maar de atleten lieten zich niet weerhouden om hun ronden te lopen. De pupillen begonnen als eerste, die liepen een ronde van 1,25 kilometer. De start is al meteen zwaar, onderaan de Roestelberg, voor de jongere best pittig om zo’n parcours te lopen. De pupillen liepen mooi in de midden moot mee. Meisje Pupil-B Babette Dumolin liep de eerste cross en dan meteen zo zware cross, goed gedaan. Babette werd in de grote massa 9e in de tijd van 7:38 minuten. Bij de Jongens Pupillen-A stonden weer dezelfde jongens aan de start, die zijn niet bang voor zo’n parcours, want elke woensdag trainen we op dit parcours. Als 1e van ACW kwam Pelle Verschure over de streep, hij was trots dat Opa en Oma kwamen kijken. Pelle liep de 1,25 kilometer in de tijd van 5;33 minuten en werd daarmee 14e. Jelle van Laarhoven deed er 6:05 minuten over en werd daarmee 25e gevolgd door Tim van de Vinne, die werd 25e in de tijd van 6:06 minuten. Tim had last van de knie, toch knap dat hij het heeft uitgelopen. Merijn van der Veek eindigde op een 35e plaats in de tijd van 6:51 minuten. Thijs Nuijten deed er 7:22 minuten over en werd daarmee 44e. Thijs had er niet zo zin in, dan toch goed dat je het uitgelopen hebt.

Meisjes Junioren-D Jade Pullens moest twee kleine ronden lopen, totaal afstand van 2,3 kilometer. Jade is pas 1e Jaars-D ze eindigde op een 16e plaats in de tijd van 11:04 minuten. Mark van de Ven Jongen 1e Jaars-D liep ook 2,3 kilometer, Mark werd 25e in de tijd van 10:34 minuten.

Jongens Junioren-B liepen tegelijk bij de Junioren-A en de G-atleten, de Junioren-B moesten drie ronden lopen in totaal 3,35 kilometer. Jorrit Ivens werd in zijn categorie 14e in de tijd van 12:30 minuten, Jason Smits had er iets meer tijd voor nodig. Hij werd 16e in de tijd van 13;10 minuten. Enkele VB atleten van Atletiek Club Waalwijk liepen ook deze zware cross, zij moesten ook 1,25 kilometer lopen. Tjalle Vink liep de eerste cross en werd meteen al 2e, Lars van Ravenstijn eveneens kwam als 3e over de streep. De Meisjes Junioren A liepen drie ronden, de totale afstand van 3,35 kilometer. Hierbij werd Evi van Bladel 2e in een tijd van 14:17 minuten.
De Senioren en Masters liepen een grotere ronde, helemaal richting ijsbaan. De Vrouwen Masters liepen 3 ronden met de afstand van 6,8 kilometer. Drie keer die bult op om weer de volgende ronde te beginnen. Vrouwen Masters 35+ Lianne Ivens was er ook een die karakter had, ze finishte op de 5e plaats in een mooie tijd van 34:30 minuten. Bij Vrouwen Masters 45+ stonden er twee aan de start. Petra Rutters werd 5e in een tijd van 38:40 minuten en Hanny Roksnoer werd 8e in de tijd van 41:31 minuten. De dames hadden alles gegeven.
Kees de Kort liep bij de Trimmers de 9,1 kilometer, Kees kwam in de tijd van 46:47 minuten over de streep.

Compliment voor wie de cross gelopen heeft.