Start met Rennen

Voor wie?

Starten met rennen is toegankelijk voor iedereen (vanaf 16 jaar) die wil leren hardlopen! Ervaring is niet nodig, er zal op een basisniveau worden gestart. In een rustig tempo wordt opgebouwd naar het volhouden van 3-5km rennen. Er wordt getraind in een kleine groep met als uiteindelijke doel door te stromen naar een van de 2 andere loopgroepen bij ACW.

Wat houden de trainingen in?

De trainingen bouwen op in intensiteit en zijn gericht op conditie, duurvermogen, snelheid, kracht en behendigheid. Ze omvatten een warming-up, loopschooloefeningen en cooling down.

Wanneer starten de trainingen?

Elke eerste dinsdag van de maand start er om 19.30 uur een nieuwe groep Starten met Rennen. Je kunt 4 weken gratis mee komen trainen waarna het mogelijk is lid te worden. Op het moment dat je conditie het toelaat stroom je door naar een van de andere loopgroepen van ACW. Je kunt dan ook deelnemen aan de bootcamptraining, met krachttraining gericht op het lopen.

De volgende startdata in 2021 zijn 2 maart, 6 april, 4 mei, 1 juni, 6 juli, 7 september, 5 oktober, 2 november en 7 december.

Wedstrijden

Het is mogelijk deel te nemen aan verschillende wedstrijden, afhankelijk van eigen gezondheid en conditie. Dit zal altijd in overleg met de trainers gebeuren.

Proefles

Wil je ook Starten met rennen? Vul je gegevens in en je bent van harte welkom bij de volgende groep, die start op elke eerste dinsdag van de maand. Je trainer zal zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Proefles aanvragen